Home » Vegetarian & vegan » Spaghete cu pesto și usturoi
Vegetarian & vegan

Spaghete cu pesto și usturoi

reteta spaghete

Spaghetele cu sos pesto reprezintă o rețetă perfectă pentru momentele când nu ai suficient timp de gătit, dar îți dorești o masă delicioasă. Simple, aromate, colorate și sățioase, aceste spaghete sunt ideale atât pentru prânz, cât și pentru cină.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente (4 porții)

  • 400 g spaghetti
  • 4-5 mâini frunze busuioc proaspăt
  • 5 căței usturoi
  • 60 g semințe de pin
  • 150 ml ulei măsline
  • 2-3 linguri parmezan
  • sare
  • piper
  • parmezan opțional pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Cât timp pastele se fierb, combinați frunzele de busuioc, uleiul de măsline, semințele de pin și usturoiul într-un blender.
  3. Pulsați la viteză mare până când frunzele sunt complet încorporate și mărunțite.
  4. Adăugați parmezanul și amestecați pentru a combina aromele.
  5. Scurgeți pastele de excesul de apă.
  6. Adăugați sosul pesto și roșii cherry opțional.
  7. Presărați la final parmezan și serviți imediat.

Poftă bună!

Încearcă și: Supă cu mazăre, dovlecel și pesto

Încearcă și: Spaghete cu vongole a la Gordon Ramsey

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.