Spaghetele cu sos pesto reprezintă o rețetă perfectă pentru momentele când nu ai suficient timp de gătit, dar îți dorești o masă delicioasă. Simple, aromate, colorate și sățioase, aceste spaghete sunt ideale atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (4 porții)
- 400 g spaghetti
- 4-5 mâini frunze busuioc proaspăt
- 5 căței usturoi
- 60 g semințe de pin
- 150 ml ulei măsline
- 2-3 linguri parmezan
- sare
- piper
- parmezan opțional pentru servit
Modalitate de preparare:
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Cât timp pastele se fierb, combinați frunzele de busuioc, uleiul de măsline, semințele de pin și usturoiul într-un blender.
- Pulsați la viteză mare până când frunzele sunt complet încorporate și mărunțite.
- Adăugați parmezanul și amestecați pentru a combina aromele.
- Scurgeți pastele de excesul de apă.
- Adăugați sosul pesto și roșii cherry opțional.
- Presărați la final parmezan și serviți imediat.
Poftă bună!
Încearcă și: Supă cu mazăre, dovlecel și pesto
Încearcă și: Spaghete cu vongole a la Gordon Ramsey
Sursă foto: iStock
Facebook Comments
Adaugă comentariu