1. Fierbeti pastele conform intructiunilor de pe ambalaj.
2. Incalziti uleiul intr-o tigaie inalta si caliti ceapa si usuturoiul pana se inmoaie. Nu le lasati sa se rumeneasca pentru ca asa vor deveni amarui.
3. Adaugati smantana, amestecati si micsorati focul. Daca sosul incepe sa fiarba, luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca putin. Vrei un sos cremos, iar daca lasati sa fiarba, acesta se va usca intr-un final.
4. Indepartati sosul de pe foc dupa 5-10 minute si lasati-l sa odihneasca doua minute. Adaugati somonul si suc de lamaie (optional) si amestecati usor.
5. Scurgeti pastele si adaugati sosul cu somon.
6. Presarati marar tocat si parmezan ras si serviti cald.
500 g spaghete
300 ml smantana de gatit
2 salote, taiate
1 lingurita cu suc de lamaie
3 catei de usturoi, taiati
1 legatura de marar, tocat
250 g somon afumat, taiat
1 lingura ulei de masline
sare si piper
parmezan ras
Comentariu