- Spălați spanacul sub jet de apă rece.
- Puneți spanacul într-un vas și mențineți la foc iute până când se ofilește.
- Lăsați-l să se răcească și tocați-l mărunt.
- Stoarceți sucul de la lămâie și tocați ceapa mărunt.
- Tocați menta și lăsați-o deoparte.
- Într-un bol așezați spanacul tocat și amestecați-l cu 2 linguri de zeamă de lămâie, ceapa tocată mărunt, jumătate din cantitatea de iaurt și potriviți gustul cu sare și piper.
- Lăsați bolul acoperit pentru 1 oră.
- După acest timp, adăugați menta tocată, restul cantității de iaurt și câteva felii de lămâie.
- Serviți ca atare sau ca și garnitură lângă pui sau pește.
Credit Foto: Fotolia/ Natasha Breen
Poza principala
- 600 g spanac
- 1 lămâie
- 1/2 ceapă albă
- o mână mentă proaspătă
- 250 g iaurt
- sare
- piper boabe
Ești în căutare de o cină sănătoasă și gustoasă? Această mâncărică cu spanac, iaurt și mentă este ideală.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu