1. Călește ceapa tocată mărunt în uleiul de măsline, adaugă spanacul tocat și lasă până se evaporă apa.
2. Într-un castron, fărâmițează brânzeturile, presară piper, mărar, nucșoară. La final, încorporează ouăle și amestecă totul cu spanacul răcit în prealabil.
3. Unge cu unt topit foile de plăcintă și așază câte 2-3 în tava de copt. Pune umplutură și din nou foi unse cu unt, alternând straturile.
4. Ultimul strat este musai să fie din foi foarte bine unse. Taie plăcinta în pătrate și dă la cuptor pentru 40 de minute.
5. Scoate tava din cuptor, acoper-o cu un șervet curat de bumbac umezit și lasă câteva minute. Servește spanakopita caldă sau rece.
credit foto: © jrwasserman – Fotolia.com
450 g spanac congelat
1 ceapă roșie
225 g brânză telemea
2 linguri cuulei de măsline
450 g brânză ricotta
2 ouă bătute
2 linguri cu mărar tocat
nucșoară (opțional)
piper proaspăt măcinat
100 g unt topit
1 pachet de foi de plăcintă
Adaugă comentariu