Aperitive, salate, sosuri

Spanakopita (placinta greceasca)

1.       Călește ceapa tocată mărunt în uleiul de măsline, adaugă spanacul tocat și lasă până se evaporă apa.

2.       Într-un castron, fărâmițează brânzeturile, presară piper, mărar, nucșoară. La final, încorporează ouăle și amestecă totul cu spanacul răcit în prealabil.

3.       Unge cu unt topit foile de plăcintă și așază câte 2-3 în tava de copt. Pune umplutură și din nou foi unse cu unt, alternând straturile.

4.       Ultimul strat este musai să fie din foi foarte bine unse. Taie plăcinta în pătrate și dă la cuptor pentru 40 de minute.

5.       Scoate tava din cuptor, acoper-o cu un șervet curat de bumbac umezit și lasă câteva minute. Servește spanakopita caldă sau rece.

 

credit foto: © jrwasserman – Fotolia.com

Poza principala

placinta_greceasca_fotolia_56688903_subscription_xxl.jpg_c_jrwasserman_-_fotolia.com_mica.jpg

450 g spanac congelat

1 ceapă roșie

225 g brânză telemea

2 linguri cuulei de măsline

450 g brânză ricotta

2 ouă bătute

2 linguri cu mărar tocat

nucșoară (opțional)

piper proaspăt măcinat

100 g unt topit

 

1 pachet de foi de plăcintă

Fragedă, gustoasă, perfectă atunci când este servită împreună cu cei dragi.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE