Foto
123RF
Celebra plăcintă cu spanac și brânză, un deliciu pentru a răsfăța întreaga familie.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 linguri ulei măsline
- 2 cepe mari, tocate mărunt
- sare
- piper măcinat
- 500 g frunze de sapanc, spălate și scurse
- 250 g brânză feta
- 2 ouă mari
- 200 ml smântână
- 50 g muguri de pin prăjiți
- 100 g unt topit
- 14 foi de plăcintă
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc potrivit și adăugați ceapa cu un strop de sare și piper.
- Căliți aproximativ 6 minute, amestecând constant până când se înmoaie.
- Transferați ceapa într-un bol mare.
- Rupeți frunzele de spanac și opăriți-le într-o oală cu apă clocotită.
- Lăsați spanacul într-o sită să se scurgă de excesul de apă.
- După ce acesta se răcește, tocați-l grosier.
- Adăugați spanacul în recipientul cu ceapă călită și presărați pe deasupra un praf de nucșoară.
- Adăugați brânza feta, ouăle și smântâna.
- Asezonați cu sare și piper după gust.
- La final adăugați mugurii de pin și lăsați compoziția deoparte până se răcește complet.
- Preîncăzliți cuptorul la 200 de grade.
- Ungeți un vas termorezistent cu unt topit și așezați 10 straturi de foi de plăcintă în vas, ungând fiecare strat cu unt.
- Cu o lingură, adăugați amestec de spanac și brânză, apoi îndoiți marginile foii peste umplutură.
- Așezați deasupra foile rămase, ungeți-le cu o cantitate consistentă.
- Introduceți tava în cuptor pentru 50-60 de minute, până când suprafața plăcintei se rumenește și devine aurie, iar umplutura este făcută.
- Testați cu un cuțit mic, umplutura nu trebuie să fie moale.
- Scoateți tava din cuptor și mai lăsați-o 15-20 minute înainte de a felia.
- Serviți plăcinta caldă sau la temperatura camerei.
Facebook Comments
Adaugă comentariu