Sparanghel in aluat tempura

  1. Puneți făina cernută într-un castron. 
  2. Separați albușurile de gălbenușuri.
  3. Faceți o adâncitură în centrul acesteia și adăugați gălbenușurile de ou, sare,2 linguri cu ulei de măsline și 3-4 linguri cu lapte.
  4. Amestecați ingredientele și încoporați restul de lapte.
  5. Continuați să amestecați pentru a obține un aluat neted.
  6. Lăsați compoziția să se odihnească pentru 1 oră.
  7. În acest timp pregătiți sosul.
  8. Amestacați într-un castron maghiranul tocat mărunt, împreună cu muștarul, zahărul, oțetul, un praf de sare și piper după gust.
  9. Adăugați ușor uleiul și amestecați compoziția cu un tel, pentru a obține un sos omogen.
  10. Opăriți firele de sparanghel pentru 2-3 minute.
  11. Scurgeți-le și uscați-le.
  12. Dupa cele 60 minute, încorporați în aluat albușurile bătute spumă cu un praf de sare. 
  13. Scufundati câte un fir de sparanghel în aluat apoi prăjiți în baie de ulei încins. 
  14. Scoateți sparanghelul prăjit pe hârtie absorbantă sau pe un grătar pentru a elimina excesul de ulei. 
  15. Serviți cu sosul preparat.

  Credit Foto: Fotolia/ ArenaCreative

Poza principala

sparanghel_tempura.jpg

  • 350 g sparanghel
  • 150 g făină
  • 1 pahar lapte
  • 2 ouă
  • ulei măsline
  • sare

 Pentru sos:

  • 1 linguriță muștar
  • 20 ml ulei măsline
  • jumătate linguriță zahăr
  • 1 legătură maghiran
  • 3 linguri oțet mere
  • sare 
  • piper 

 

Dacă îți place tempura, trebuie să încerci și această rețetă cu sparanghel servit cu sos.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE