- Puneți făina cernută într-un castron.
- Separați albușurile de gălbenușuri.
- Faceți o adâncitură în centrul acesteia și adăugați gălbenușurile de ou, sare,2 linguri cu ulei de măsline și 3-4 linguri cu lapte.
- Amestecați ingredientele și încoporați restul de lapte.
- Continuați să amestecați pentru a obține un aluat neted.
- Lăsați compoziția să se odihnească pentru 1 oră.
- În acest timp pregătiți sosul.
- Amestacați într-un castron maghiranul tocat mărunt, împreună cu muștarul, zahărul, oțetul, un praf de sare și piper după gust.
- Adăugați ușor uleiul și amestecați compoziția cu un tel, pentru a obține un sos omogen.
- Opăriți firele de sparanghel pentru 2-3 minute.
- Scurgeți-le și uscați-le.
- Dupa cele 60 minute, încorporați în aluat albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
- Scufundati câte un fir de sparanghel în aluat apoi prăjiți în baie de ulei încins.
- Scoateți sparanghelul prăjit pe hârtie absorbantă sau pe un grătar pentru a elimina excesul de ulei.
- Serviți cu sosul preparat.
Credit Foto: Fotolia/ ArenaCreative
Poza principala
- 350 g sparanghel
- 150 g făină
- 1 pahar lapte
- 2 ouă
- ulei măsline
- sare
Pentru sos:
- 1 linguriță muștar
- 20 ml ulei măsline
- jumătate linguriță zahăr
- 1 legătură maghiran
- 3 linguri oțet mere
- sare
- piper
Dacă îți place tempura, trebuie să încerci și această rețetă cu sparanghel servit cu sos.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu