Coace 150 g alune timp de 3-4 minute, in cuptorul incins, apoi rastoarna-le intr-un stergar si freaca-le bine ca sa le decojesti. Pune zaharul intr-o craticioara si incalzeste-l la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se topeste si devine un caramel auriu.
Adauga alunele, amesteca-le bine si rastoarna-le intr-o tava unsa. Lasa la racit, apoi zdrobeste alunele pralinate in robot. Inmoaie gelatina in putin suc de compot, adauga esenta de rom si jumatate din alunele pralinate, apoi incorporeaza frisca, amestecand de jos in sus.
Pune in cupe cubulete de ananas, restul de alune pralinate tocate (impartite in mod egal), iar deasupra spuma de alune pralinate.
Umple cupele cu frisca si orneaza cu ciocolata rasa si alune intregi.
200 g alune de padure
100 g zahar tos
500 g frisca bine batuta
6 foi de gelatina
esenta de rom
compot de ananas
ciocolata neagra rasa
Adaugă comentariu