1. Puneti ciresele intr-o tigaie cu 15 g zahar pudra si incalziti amestecul pana ce sucul incepe sa se lase. Fierbeti pentru cateva minute pana ce fructele s-au inmuiat. Scurgeti amestecul printr-o sita si lasati-l la rece.
2. Bateti albusurile intr-un bol curat cu restul zaharului pudra si puneti totul la Bain-marie pentru 3 minute. Luati compozitia de pe foc si mai bateti inca 2 minute.
3. Intr-un alt bol, amestecati branza mascarpone cu o lingura de lemn pana se transforma intr-o crema moale. Adaugati compozitia de albusuri si ciresele si amestecati. Puneti apoi in castronele si lasati-le la rece timp de 1 ora.
4. Chiar inainte de a servi, bate smantana pentru frisca pana se intareste si puneti deasupra castronelelor cu crema de mascarpone. Adaugati peste spuma de mascarpone si cateva cirese si presarati zahar pudra.
450 g cirese (congelate sau proaspete)
140 g zahar pudra
2 albusuri
250 g branza mascarpone
Pentru Decorat:
145 ml smantana pentru frisca
cateva cirese
zahar pudra
Adaugă comentariu