1.Trece frunzele de busuioc printr-un jet de apa rece, dupa care sterge-le cu grija cu un servet de bumbac sau cu hârtie absorbanta de bucatarie.
2.Mixeaza cu ajutorul robotului (cu lamele de otel) frunzele de busuioc amestecate cu cele doua linguri cu iaurt.
3.Adauga ricotta bine scursa sau un alt tip de brânza asemanatoare ricottei atât ca gust cât si consistenta, si mixeaza pâna obtii o crema pufoasa si fina. Adauga sare si optional un vârf mic de cutit de piper.
4.Taie câteva felii de pâine, indepartaza-le coaja si apoi da-le o forma triunghiulara sau rotunda. Cu ajutorul unui sprit sau sac à poche pune spuma de ricotta si câte o frunza de busuioc micuta.
Sursa: Femeia.
Text si foto: Laura Adamache, artist culinar
20 frunze busuioc proaspat
250 g ricotta (se poate inlocui cu o brânza de vaci foarte bine scursa)
2 linguri cu iaurt simplu mai dens
sare
piper (optional)
Adaugă comentariu