Home » Steak tartar

Steak tartar

  1. Puneți gălbenușurile de ou într-un castron din oțel inoxidabil.
  2. Adăugați muștarul și fiuleurile de anșoa tocate.
  3. Se amestecă bine, apoi se adaugă ketchup, sosul Worcestershire si Tabasco după gust.
  4. Presărați piper și amestecați din nou.
  5. Adăugați coniacul, caperele, castraveții tocați și pătrunjelul.
  6. Amestecați cu mâinile și apoi acoperiți cu foile alimentară.
  7. Lăsați vasul la rece pentru 30 minute, timp în care carnea își va lua toate aromele.
  8. Repartizați carnea cu ajutorul unui inel de bucătărie, pe 6 farfurii, formând discuri egale. 
  9. Serviți cu cartofi prăjiți și pâine prăjită.

  Credit Foto: Fotolia/ Jérôme Rommé

Poza principala

steak_tartar.jpg

  • 2 gălbenușuri ouă
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 4 fileuri anchoa, mărunțite
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • sos Tabasco
  • piper negru
  • 28 ml cognac
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 56 g capere
  • 56 g castraveți murați
  • 4 fire pătrunjel, tocat mărunt
  • 560 g carne tocată vită
  • 4 felii pâine albă, prăjită
O rețetă elegantă pentru cunoscători dar și pentru curajoși.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.