Freaca patru linguri cu dulceata intr-un castron. Adauga untul, zaharul, laptele, un ou, faina amestecata cu praful de copt si coaja de portocala rasa.
Framanta un aluat omogen, inveleste-l intr-o folie si da-l la frigider pentru 30 de minute.
Infaineaza masa de lucru si intinde o foaie de aluat cu grosimea de 5 mm. Taie stelute cu forma pregatita si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Da la cuptor pentru 12-15 minute. Cand s-au racorit, unge-le cu gemul preferat si lipeste-le doua cate doua.
Intre timp, fierbe apa cu zaharul si ciocolata maruntita pana obtii o compozitie omogena. Ia de pe foc si adauga untul.
Amesteca bine cu cateva picaturi de rom sau coniac si unge stelutele cu portocale. Orneaza cu jumatati de nuca putin prajita.
Prajitura de portocale cu ciocolata
Revista BUCATARIA DE AZI
PENTRU ALUAT
dulceata de portocale
125 g unt
1 ou, 2 linguri cu zahar
250 g faina
1/2 lingurita cu praf de copt
coaja de la o portocala
2 linguri cu lapte
PENTRU GLAZURA
200 g ciocolata neagra
150 g zahar pudra
200 ml apa
1 lingura cu unt
coniac (rom)
Adaugă comentariu