Freaca untul cu zaharul, adauga scortisoara, coaja si sucul de lamaie. Spre final, adauga faina in ploaie, praful de sare si galbenusurile.
Framanta un aluat omogen, inveleste-l intr-o folie si da-l la frigider 8-12 ore (pentru un aluat mai fraged, lasa-l la rece de seara pana dimineata).
Intinde o foaie groasa si decupeaza forme. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie pergament si da aceste stelute de Craciun dulci la cuptor 10-15 minute. Lasa-le sa se racoreasca in tava.
Pentru glazura, bate albusul spuma cu o furculita. Adauga zaharul in ploaie si sucul de lamaie si amesteca, punand vasul la bain-marie pentru 10-15 minute, pana cand albusul s-a infierbantat.
Decoreaza fiecare steluta cu un strat generos de glazura si lasa sa se racoreasca.
Cu cat stratul de glazura este mai subtire, cu atat se va usca mai repede. Daca grosimea glazurii este mai mare, atunci va ramane ca o crema mai consistenta.
Fursecuri cu ganache de ciocolata
Revista BUCATARIA DE AZI
PENTRU ALUAT
260 g faina
170 g unt
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
1 lingurita cu scortisoara
1/2 lamaie
sare
PENTRU GLAZURA
1 albus
150-200 g zahar
15 ml zeama de lamaie
Adaugă comentariu