Stelute:
Faci un aluat din faina, amidon, ou, zahar, unt, coaja de lamaie, scortisoara si anason. Il invelesti in folie si il dai la rece 1 ora. Pe surprafata de lucru presarata cu faina intinzi o foaie de aluat groasa de 3-4 mm. Decupezi din ea 40 de stelute.
Din jumatate dintre ele scoti mijlocul sub forma de stea. Le coci si pe unele si pe altele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cam 10-15 minute. Incalzesti jeleul si-l pui pe fursecurile inca fierbinti. Asezi deasupra lor stelutele fara mijloc, pe care inainte ai presarat zahar pudra.
Manusi:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat, apoi il invelesti in folie si-l dai la rece 30 de minute, dupa care il intinzi intr-o foaie de 3 mm. Scoti cu o forma-manusa fursecuri sau le decupezi tu insati. Le coci intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cam 9 minute.
Pentru glazura bati bine albusul cu sare si zeama de lamaie, apoi si cu zaharul pudra. O parte o colorezi in rosu si ungi fursecurile, apoi presari zahar-decor.
Oameni de zapada si braduti cu glazura de zahar
Sursa: Revista FEMEIA.
Pentru stelute:
250 g faina,
50 g amidon,
1 ou,
150 g zahar,
200 g unt,
coaja rasa de la 1 lamaie,
cate un varf de cutit de scortisoara si anason stelat,
faina pentru intins,
200 g jeleu de gutui,
zahar pudra pentru decor
Pentru manusi:
Aluat
300 g faina,
1 lingurita praf de copt,
cate ½ lingurita de scortisoara si ghimbir,
putin cardamom si piper,
1 lingurita vanilie,
150 g unt,
60 g zahar,
50 ml sirop de artar,
½ lingurita coaja rasa de lamaie,
1 galbenus.
Ornare
1 albus,
putina sare,
1 lingurita de zeama de lamaie,
150 g zahar pudra,
colorant alimentar rosu,
zahar decor rosu si alb
Comentarii