Bloguri culinare eCuisinisti de top

De vorbă cu Gabriela Simion despre călătorii și arome de neuitat

Gabriela Simion este un blogger care călătorește foarte mult și care încântă privirile cititorilor cu cele mai savuroase și inedite preparate culinare din vacanțe.

  1. Gabriela, in primul rand spune-ne in cateva cuvinte cat a insemnat pentru tine participarea la MasterChef?

Gabriela Simion: Ma uit in urma si nici nu imi vine sa cred ca au trecut 3 ani de cand am terminat cu emisiunea MasterChef. In acel moment a fost ceva total diferit modului in care imi duceam viata si ceva ce a resetat sistemul monoton “job – home – job – home”. MasterChef mi-a deschis ochii catre o alta directive din viata mea si atunci am prins curaj si am vrut sa fac altceva. Pot sa spun ca a fost declicul transformarii spre omul care sunt azi.

  1. Blogul tau este o adevarata calatorie prin sfera gastronomica, dar si fashion, cu toate astea calatoriile culinare atrag cele mai multe priviri. Spune-ne bucataria carei tari te fascineaza cel mai mult?

Gabriela Simion: Iubesc sa calatoresc, sa ma imbrac dragut si sa gust din toate. Sunt o gurmanda si nu cred ca am sa trec de aceasta fasa niciodata. Prbabil o sa sfarsesc o batranica grasuta langa o farfurie de ceva delicious. Cand calatoresti mult este destul de greu sa spui ca ai ceva cu adevarat favorit, imi place cate ceva de peste tot, dar bucataria mediteraneana este intre favoritele mele pentru ca se regasec multe salate si peste/fructe de mare. Cel mai bine ma simt in Italia, Grecia si Spania. Dar nu o sa spun niciodata nu bucatariei asiatice (daca nu e prea iute).

  1. Stim ca de curand ai avut o experienta foarte aromata in Maldive. Un mic curs de gatit. Ce secrete ai aflat si ai dori sa le impartasesti cu cititorii nostri.

Gabriela Simion: O zi ploioasa in Maldive s-a transformat intr-o experienta culinara alaturi de un bucatar foarte talentat Tailandez. Am aflat foarte multe detalii despre ingredient dar cel mai mult m-a fascinat mixul de iute cu dulce si sarat. Bucataria Tailandeza este cu adevarat fantastica din acest punct de vedere si retetele lor sunt deosebit de complexe desi se realizeaza foarte rapid.

  1. Care au fost experientele culinare din Japonia pe care ar trebui sa le aibe in vedere un turist?

Gabriela Simion: Japonia, am spus-o si o repet…este o alta planeta, momentan nu am reusit sa scriu pe blogul meu despre experientele mele persoanle din Japonia, dar urmeaza sa o fac curand. Am testat restaurant traditionale Japoneze din trei zone ale tarii, care se disting prin modalitati de preparare si ingrediente.

Un turist trebuie sa stea departe de restaurantele stradale si foarte populate si trebuie sa experimenteze restaurantele cu traditii din fiecare oras pe care il viziteaza. Eu am cercetat foarte mult in avans unde vreau sa mananc si ce vreau sa experimentez iar cand am calatorit in Tokyo, Nara si Odawara aveam deja o idee de ce vreau sa degust. Am avut si surprize, am mancat sashimi de balena, nu intentionam dar nu am putut sa spun nu.

  1. Calatoresti des atat in Italia cat si in Grecia. Ne poti spune cate 3 amintiri culinare din cele doua tari?

Gabriela Simion: Cum spuneam mai sus sunt tarile cu care ma indentific cel mai tare si preparatele lor sunt cele mai potrivite gustului meu. In Italia si in Grecia am avut ocazia sa cunosc cativa bucatarii faimosi si sa stau un pic la taclale cu ei. Este o experienta inedita cand un bucatar renumit care are si restaurant propriu isi petrece timp si iti explica despre preparate, modalitati de preparare si aprovizionare. Amintiri am milioane, sincer nu as putea sa spun doar trei.

  1. Ce preparate nu ai putea incerca niciodata?

Gabriela Simion: Am incercat multe nebunii de-a lungul timpului dar am o limita la gandaci, Tailanda mi-a oferit o experienta culinara extrema dar recunoc ca am zis nu la gandacei si sobolan de preerie.

  1. Ca un adevarat foodie traveller trebuie sa-ti aduci din orice loc cate o amintire. Care sunt suvenirurile pe care le aduci acasa?

Gabriela Simion: Am tot felul de prostioare, dar in ultimii ani am inceput sa o dau in practice pentru ca nu vreau doar sa acumulez lucruri ce nu au utilitate. Acum am tocator din Maldive, lingura de lem de tec din Tailanda, platou din Mexic, condimente si bete din Japonia. Le folosesc nu le tin de bibelou.

  1. Care este urmatoarea destinatie gastronomica?

Gabriela Simion: A venit vara si sincer vreau vacanta de la vacanta. Stiu ca suna nebunie dar pentru mine este un marathon si dupa cateva zile de calatorit si vizitat si testat si umblat in lung si lat zeci de km pe jos ajung acasa darmata. Vreau o vacanta la mare si la soare si am sa ma intorc in Mykonos sa ma relaxez si sa scriu mult. Dupa am sa vad, lista mea este deja fara capat, tot adaug locatii noi, de la Polul Nord la Polul Sud….Lumea este scoica mea.

Autor: Daniela Niculi

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE