Bloguri culinare eCuisinisti de top

De vorbă cu LaPrajiturEla, cel mai dulce blogger culinar

Am stat de vorba cu Mihaela Sava, carismatica Mihaela care este autoarea blogului LaPrajiturEla. Am discutat despre planuri de viitor, experienta de la BakeOff dar si despre desertul copilariei ei.

Va invit sa o descoperiti in câteva cuvinte si sa-i asaltati blogul bogat in retete minunate.

  1. La PrajiturEla are legatura cu Mihaela? De unde a aparut numele blogului?

Mihaela Sava: Da, are legatura directa. Cand am hotarat sa scriu pe un blog, imi doream un nume care sa ma reprezinte si care sa fie neaparat romanesc. Mie mi se spune Ela, drept pentru care am multe porecle care se termina in „ela”. Asa ca, PrajiturEla s-a dovedit cel mai bun nume. Si dupa aproape 5 ani, simt ca e numele care mi se potriveste cel mai bine.

  1. Ce inseamna blogul pentru tine in momentul de fata? Cat de greu este sa te ocupi frecvent de blog dar sa ai si un job?

Mihaela Sava: Blogul a ajuns sa reprezinte mai mult decat visam vreodata. De la oaza mea de liniste si relaxare a ajuns sa fie si locul care imi aduce cele mai multe satisfactii.

La PrajiturEla este locul unde ma detasez total, unde pot sa ma exprim, sa simt si sa traiesc liber.

Daca ar fi sa mint as spune ca e usor, dar n-am sa fac asta. Este greu! Insa facand-o din pasiune si cu placere, nu mai simt aceasta greutate. Norocul este ca jobul meu este diametral opus, asadar, cand ajung acasa si gatesc, apoi scriu, sunt in cu totul alta lume, iar asta ma ajuta sa nu simt oboseala care uneori se instaleaza.

  1. Bucataria carei tari te fascinează cel mai mult?

Mihaela Sava: Imi plac foarte mul doua bucatarii: cea italiana si cea chinezeasca.

Nu au legatura una cu alta, insa amandoua ma fascineaza. Pe cea italiana o iubesc pentru ca admir respectul pe care il au italienii pentru traditie, gust si calitatea produselor alimentare. Cea chineseasca pentru ca ma intriga si ma face sa descopar mereu gusturi noi.

  1. Dincolo de minunatele deserturi pe care le faci, sunt multe alte retete apetisante la tine pe blog. Care categorie este slabiciunea ta?

Mihaela Sava: Este o intrebare pe care o primesc des si la care imi este foarte greu sa raspund. Fiind pasionata de gatit si, automat de mancat, este foarte greu sa am o categorie preferata. Imi plac foarte mult preparatele stir fry, dar si cele gatite incet la cuptor. Deci, da, imi e greu sa raspund la aceasta intrebare. 🙂

  1. Cum reusesti sa te mentii în formă printre atatea bunatati?

Mihaela Sava: Moderatie. Este cuvantul si „actiunea” de baza in tot ce intreprind; in alimentatie cu atat mai mult. Sunt de parere ca daca mananci cate putin din toate, nu acumulezi frustrari si nici organismul tau nu iti va deveni dusman. Nu imi interzic nimic, dar nici nu exagerez. Bine, ar fi aici o paranteza, mananc multe cirese… foarte multe cirese. 🙂

  1. Stim ca succesul atrage inevitabil si hateri printre atatia fani? Te afecteaza reactiile negative ale cititorilor? Care a fost cea mai trista experienta?

Mihaela Sava: Cine spune ca nu este afectat de comentariile negative ori minte ori se minte. Poate dupa ani de experienta cu viata „publica” devii rodat si nu te mai afecteaza atat de mult, insa tot cred ca te ating. Din ferire eu nu prea am parte de „hateri”. Ce-i drept sunt o persoana foarte pozitiva si, daca mai apar comentarii malitioase, reusesc sa le fac fata cu succes.

De asemenea am o comunitate foarte unita care imi vine in ajutor cand vine vorba de ” hateri”. Am cateva exemple in care chiar citorii blogului au „anihilat” haterii. Pentru mine a fost un sentiment foarte placut si care l-a acoperit pe cel dat de comentariul rautacios.

Chiar zilele trecute publicasem pe pagina de Facebook cu o pizza facuta la cuptor cu lemne si care avea marginea arsa. O cititoare a scris ca ea nu ar manca asemenea pizza. Alti doi cititori au raspuns inainte sa am eu timp sa ii explic de ce acel blat era usor rumenit. 🙂

  1. Ce a insemnat participarea la BakeOff Romania? Ai mai repeta experienta?

Mihaela Sava: Participarea la BakeOff Romania a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea. Am acumulat experienta pe care o acumulam in ani de zile intr-o cofetarie profesionista si am cunoscut oamnei minunati cu care am legat prietenii stranse.

Sunt o persoana foarte dedicata si implicata cand vine vorba de pasiunea mea si din aceasta cauza experienta aceasta a fost un cutit cu doua taisuri: extazul, bucuria, dar si oboseala si surmenarea au fost, pentru mine, la cote maxime.

As mai repeta experienta, insa nu din banca unui concurent, ci poate din cea a unui colaborator.

  1. Planuri de viitor? O carte? Ateliere de gatit?

Mihaela Sava: Planuri de viitor multe. Deja am in lucru multe proiecte frumoase, altele stau pe la colturi, asteapta sa iasa la lumina. 🙂

O carte nu, sau nu inca. Deocamdata ma axez pe activitatea mea ca blogger culinar.

Ateliere, da. Vreau sa continui proiectul caritabil pe care l-am inceput acum doi ani „Prajitureste si daruieste”, prin care organizez ateliere cu copii din zonele rurale.

Daca ma urmariti pe blog, stiti deja ce alte planuri de viitor am. 😉

  1. Ai putea impartasi cu cititorii nostri reteta desertului preferat?

Mihaela Sava: Desertul meu preferat este si desertul care mi-a marcat copilaria si anume alivanca moldoveneasca. Pentru reteta va las linkul catre blogul meu, acoli veti gasi doua variante, ambele la fel de delicioase:

Alivanca bunicii

Alivanca reinterpetată


Autor: Daniela Niculi

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE