Bucatarii internationale Carne Mancaruri

Rețetă pui cacciatore

pui cacciatore

Cum se face puiul cacciatore?

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Rețetă pui cacciatore

 

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei măsline
  • 3 felii prosciutto, tocate
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 crenguțe salvie
  • 2 crenguțe rozmarin
  • 500 g piept de pui, fără piele
  • 150 ml vin alb sec
  • 400 g roșii la conservă
  • 1 lingură paste tomate
  • 225 g ciuperci, tăiate în jumătate
  • 1 pumn pătrunjel tocat

Modalitate de preparare:

  1. Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă.
  2. Adăugați prosciutto tocat și prăjiți timp de 2 minute până când se rumenește.
  3. Îndepărtați bucățile de prosciutto cu ajutorul unei spumiere și adăugați în tigaie ceapa, usturoiul și crenguțele de rozmarin și salvie.
  4. Distribuiți amestecul de ceapa pe toată suprafața tigăii și așezați bucățile de pui.
  5. Asezonați cu sare și piper și prăjiți timp de 5 minute până când ceapa începe să se caramelizeze.
  6. Scoateți puiul și lăsați-l deoparte pe o farfurie.
  7. Agitați ceapa care a rămas în tigaie și turnați vinul.
  8. Lăsați-l pe foc timp de 2 minute până se reduce ușor.
  9. Lăsați focul la mediu și adăugați bucățile de prosciutto din nou, apoi adăugați conserva de roșii, pasta de tomate și ciupercile.
  10. Completați cu 4 linguri de apă, acoperiți vasul cu un capac și fierbeți pentru 20 de minute.
  11. Adăugați carnea și lăsați vasul neacoperit să fiarbă timp de 20 de minute.
  12. Potriviți gustul cu sare și piper.
  13. Presărați pătrunjel tocat și serviți preparatul cald.

Aceasta este propunerea noastră pentru o rețetă de pui cacciatore.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE