eCuisinisti de top Vedete

Cristina Cioran are o adevărată pasiune pentru bucătărie și ne-a dezvăluit o rețetă minunată de ciocolată de casă fără zahăr

Am stat de vorba cu Cristina Cioran de la care am aflat ca are o adevarata pasiune pentru bucatarie. Gateste destul de des si are o slabiciune pentru mancarurile orientale.

Astazi ne-a impartasit  o reteta minunata de ciocolata de casa fara zahar, desertul pe care il pregateste cel mai des.

  1. Nu multa lume cunoaste aceasta pasiune a ta pentru gatit, spune-ne mai multe despre preparatele pe care le gatesti cel mai des.

Cristina Cioran: Imi place foarte mult sa gatesc, am aceasta pasiune de cand eram copil.

Imi place sa fac mancaruri ciudate, orientale, indiene, chinezesti. Mancarea romaneasca ma retine pentru ca este foarte grasa si satioasa.

Recunosc faptul ca am perioade in care prefer doar un fel de mancare preparat cu diferite condimente care schimba gustul destul de tare.

  1. Din toate calatoriile pe care le-ai avut pana acum, bucataria carei tari ti s-a parut interesanta?

Cristina Cioran: Bucataria greceasca imi place foarte tare pentru ca are de toate:

  • gust
  • aspect
  • volum
  • diversitate
  1. De unde te inspiri atunci cand vrei sa gatesti ceva special? Ai vreun bucatar celebru pe care il urmaresti?

Cristina Cioran: Am mai multi bucatari celebri, Gordon Ramsay si Jamie Oliver sunt preferatii mei. De multe ori, insa ma inspir din emisiunile culinare pe care le urmaresc sau din cele de travel cu mancaruri ciudate.

  1. Care sunt ingredientele ce nu lipsesc din bucataria ta?

Cristina Cioran: Wow! sunt atat de multe lucruri: de la condimente din toata lumea pana la instrumente de mancat, preparat si asa mai departe, in bucataria noastra exista tot ce iti doresti. Dar nelipsite sunt condimentele indiene, arabesti, ardeii iuti, busuiocul si patrunjelul

  1. Care este combinatia de alimete cu care iti place sa incepi ziua? Preferi un mic dejun simplu sau unul consistent?

Cristina Cioran: Imi place sa mananc porridge dimineata si o cafea sanatoasa pentru trezire.

  1. Poti impartasi o reteta de suflet cu cititorii nostri?

Cristina Cioran: 

Ciocolata mea de casa fara zahar este de retinut, asta pentru cei care nu sunt obisnuiti cu alimente foarte dulci.

  • 250 g lapte praf neidulcit
  • 200 g cacao
  • 100 ml ulei de cocos
  • 50 g nuci pajite usor
  • 100 ml apa fierbinte

Mod de preparare:

  1. se amesteca laptele praf cu cacao
  2. peste se pune apa si se amesteca bine sa se topeasca tot
  3. ulterior uleiul de cocos incalzit se amesteca bine
  4. se pun nucile decojite (sa nu fie amar)
  5. se intinde compozitia pe o tava pe foaie de copt si se pune la rece.
  6. se scoate dupa 10 ore, se taie cu cutitul bucatele mici.

7. Desertul preferat?

Cristina Cioran: CIOCOLATA, CIOCOLATA, CIOCOLATA

  1. Exista un preparat pe care nu l-ai putea manca niciodata?

Cristina Cioran: Nu as manca viermi si gandaci, mai sunt niste nenorociri pe care nu as putea niciodata sa le gust: fund de porc, rat de porc, ochi de vita sau de peste… ih mai sunt dar deja ma simt cam rau 🙂

Autor: Daniela Niculi

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE