eCuisinisti de top

Interviu cu Chef Foa despre street food

Astazi, l-am invitat pe Chef FOA (Florin Scripca) sa ne povesteasca mai multe despre conceptul de street food si cum se diferentiaza acesta de fast food, dar si care sunt cele mai apreciate preparate stradale testate de Chef.

  1. Ce reprezinta conceptul de street food si cum este vazut acesta în Romania?

Street food-ul se refera la mancare proaspata, pregatita pe loc si servita in aer liber: intr-o piata, pe o strada, intr-un parc sau in orice alt loc public in care se organizeaza un astfel de festival.

Pe langa mancare foarte buna preparata pe loc, conceptul de street food aduce si o anumita relaxare, o stare de bine, o bucurie de a te gasi in locul respectiv, de a degusta si savura – este un festival complet de gust, miros si emotie. In Romania acest concept are din ce in ce mai multi adepti si ma bucur sa ma intalnesc cu numerosi pasionati de street food la evenimentele la care am participat in Bucuresti si in intreaga tara.

  1. Ne poti detalia diferenta dintre fast food si street food?

Chiar daca preparatele de tip street food sunt destul de rapide, nu trebuie nicidecum confundate cu mancarea de tip fast food. Daca fast food-ul se vinde in lanturi de localuri mai mult sau mai putin cunoscute si se rezuma la cateva feluri care sunt preparate de-a lungul intregii zile, mancarea de tip street food se gaseste numai la vendori din spatii organizate, undeva in aer liber. Street food-ul are de multe ori anumite caracteristici nationale – sunt feluri specifice regiunii in care se gasesc – si folosesc mereu ingrediente proaspete.

  1. Ce preparat din bucataria romaneasca crezi ar putea deveni reprezentativ pentru mancarea stradala?

Sunt multe preparate care pot „imbraca” haina de street food made in Romania, de la mici pana la merdenele, de exemplu.

  1. Cum crezi că va arata viitorul în materie de street food?

E un tip de bucatarie care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, iar tarile asiatice sunt binecunoscute pentru savoarea de pe strazi sau din piete. Din fericire avem si in Romania din ce in ce mai multe evenimente de acest gen si sunt incantat sa fiu ambasadorul si suporterul lor numarul 1.

  1. 3 preparate stradale care iti trezesc amintiri plăcute si pe care le-ai recomanda cititorilor nostri.

Sunt 3 preparate pe care imi face mare placere sa le pregatesc alaturi de echipa mea in cadrul evenimentelor la care paricipam si pentru care am primit feedback-uri excelente. In primul rand este Foa’s Pastrami, un sandwich cu pastrama creat dupa o reteta originala, absolut savuros.

Apoi urmeaza pulled pork pe care il servim cu naan proaspat si un sos racoritor de iaurt si bineinteles, wok-urile de pui, vita sau legume, care si-au gasit adepti in intreaga tara. Gatesc de fiecare data cu placere aceste preparate, iar bucuria este si mai mare atunci cand vedem ca si pasionatii de street food sunt la fel de incantati.

Autor: Daniela Niculi

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE