1. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
2. Intre timp, incalziti jumatate din ulei intr-o tigaie si caliti ceapa verde si prazul pentru 2 minute. Scoateti-le si lasati-le deoparte, intr-un bol.
3. Reporniti focul si adaugati restul de ulei, untul si ciupercile. Prajiti pentru 5 minute sau pana se rumenesc. Asezonati bine si puneti ciupercile in bol, alaturi de ceapa verde si praz. Scurgeti pastele si adaugati-le si pe ele alaturi de legume.
4. Turnati vinul in tigaie si lasati-l pana incepe sa fiarba. Adaugati smantana si incalziti-o si pe ea. Puneti patrunjelul, amestecati si inchideti focul.
5. Impartiti pastele cu legume in doua farfurii adanci, adaugati, cu o lingura, sosul de smantana si vin si serviti.
150 g paste fettuncini sau tagliatelle
4 lingurite ulei de masline
4-6 cepe verzi, taiate fin
2 fire de praz tanar, taiat fin
un cubulet de unt
250 g ciuperci, taiate
sare si piper proaspat macinat
4 linguri vin alb
100 ml smantana
1 lingura patrunjel tocat
Adaugă comentariu