1. Prepară umplutura: amestecă brânza (foarte bine scursă de zer) cu zahărul și 20 g de amidon.
2. Întinde pe masa de lucru aluatul dezghețat. Tăvălește cireșele curățate de sâmburi prin amidonul rămas.
3. Întinde amestecul de brânză peste aluat, lăsând într-o parte o margine de 5 cm.
4. Înfige apoi cireșele pe toată suprafața și rulează.
5. Unge cu ou bătut deasupra, înțeapă din loc în loc cu o scobitoare și dă strudelul cu branza si cirese la cuptorul încins până capătă o culoare apetisantă.
6. Taie doar după ce s-a răcit și pudrează cu zahăr aceasta prajitura cu branza si cirese.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Ciresele proaspete le poti inlocui cu visine sau cirese congelate sau fructe din compot bine scurse.
500 g brânză de vaci
20 g amidon de porumb + 1 lingură
150 g zahăr
500 g aluat foitaj
250 g cireșe
1 ou
zahăr pudră
Adaugă comentariu