Întinde aluatul cu grosime de 3 mm și presară deasupra pesmetul.
1. Spală și șterge-le caisele cu un prosop de hârtie, apoi scoate-le sâmburii. Pune caisele într-un castronel și presară deasupra zahărul vanilat. Amestecă ușor, să nu zdrobești fructele, și pune-le pe mijlocul aluatului presărat cu pesmet.
2. Modelează marțipanul sub formă de sul, de aceeași lungime cu aluatul, și așază-l în partea stângă a umpluturii de caise.
3. Rulează cu atenție aluatul începând din partea stângă spre dreapta, presează ușor la final pentru a nu se dezlipi.
4. Așază ștrudelul pe tava tapetată cu hârtie de copt, unge cu ou bătut și dă la cuptor 40 de minute la 200 grd. C. Lasă să se răcească și pudrează cu zahăr.
credit foto: Photoland/Profimedia
400 g aluat foitaj
100 g pesmet
300 g caise foarte coapte
2 pliculețe cu zahăr vanilat
200 g marțipan
1 ou
zahăr pudră
Adaugă comentariu