1.Cerne făina într-un castron cu un praf de sare. Fă în mijloc o adâncitură și sparge oul. Toarnă treptat apa și frământă un aluat bine legat. Întinde-l într-o foaie potrivit de groasă.
2.Unge-l cu unt și împachetează-l ca pe portofel. Lasă aluatul la rece o oră.
3.Între timp, amestecă cireșele (fără sâmburi) cu zahărul, scorțișoara, zahărul vanilat și pesmetul.
4.Întinde din nou aluatul, în două foi cât mai subțiri. Pune amestecul de cireșe și rulează. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, 50-55 de minute. Servește-le cu zahăr pudră deasupra.
credit foto: © olhaafanasieva – Fotolia.com
pentru aluat:
500 g făină
1 ou
1 cană cu apă minerală
150 g unt
sare
pentru umplutură:
1 kg cireșe
150 g zahăr
100 g pesmet
2 pliculețe cu zahăr vanilat
1 linguriță cu scorţișoară
Adaugă comentariu