Ștrudel cu cireșe

1.Cerne făina într-un castron cu un praf de sare. Fă în mijloc o adâncitură și sparge oul. Toarnă treptat apa și frământă un aluat bine legat. Întinde-l într-o foaie potrivit de groasă.

2.Unge-l cu unt și împachetează-l ca pe portofel. Lasă aluatul la rece o oră.

3.Între timp, amestecă cireșele (fără sâmburi) cu zahărul, scorțișoara, zahărul vanilat și pesmetul.

4.Întinde din nou aluatul, în două foi cât mai subțiri. Pune amestecul de cireșe și rulează. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, 50-55 de minute. Servește-le cu zahăr pudră deasupra.

credit foto: © olhaafanasieva – Fotolia.com

 

Sorbet de cirese

Poza principala

strudel_fotolia_49328244_subscription_xl-c_olhaafanasieva_-_fotolia.com_mica.jpg

pentru aluat:

500 g făină

1 ou

1 cană cu apă minerală

150 g unt

sare

 

pentru umplutură:

1 kg cireșe

150 g zahăr 

100 g pesmet

2 pliculețe cu zahăr vanilat

1 linguriță cu scorţișoară

 

Ștrudel cu brânză și cireșe

Acrisor, dar racoritor, strudelul cu cirese este un desert ideal in zilele toride.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE