1. Freacă untul cu zahărul. Adaugă gălbenuşul, făina, praful de copt şi smântâna şi frământă un aluat. Lasă-l la rece 60 de minute.
2. Între timp, curăţă merele de coajă şi dă-le prin răzătoare. Pune-le pe foc împreună cu zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie (optional). Lasă pe foc până scade aproape toată zeama.
3. Întinde din aluat două foi şi în mijloc pune merele călite. Presară nucă tocată şi ruleză uşor.
4. Aşază-le apoi într-o tavă unsă cu unt şi tapetă cu făină. Lasă la cuptor aproximativ 35-40 de minute. Serveşte rulada tăiată în bucăţi mari pudrate cu zahăr.
Pentru aluat
500 g făină
200 g unt
100 g zahăr pudră
1 galbenus
100 g smântână
1 linguriţă cu praf de copt
pentru umplutura
1 kg mere
2 linguri cu zahăr pudră
1 lingură cu scorţişoară
100 g nuci
coaja de lămâie
Adaugă comentariu