1. Lasă de cu seară aluatul să se dezghețe în frigider. Toacă mărunt ceapa și pune-o la înăbușit în untul topit.
2. Când a devenit sticloasă, adaugă pieptul de pui tăiat fideluță. Sărează și piperează, aromatizează după gust. Când s-a pătruns carnea, dă-o deoparte și las-o să se răcorească.
3. Pune foaia pe masa de lucru, întinde-o puțin cu sucitorul și așază carnea răcorită și amestecată cu pătrunjel verde tocat fin.
4. Rulează și pune ștrudelul format în tava acoperită cu hârtie de copt. Unge-l cu amestecul de gălbenuș și lapte și dă-l la cuptorul încins pentru 30 de minute.
5. Taie strudelul cu piept de pui doar după ce s-a răcorit și servește-l cu un pahar de șpriț alb și rece ca gheața.
Truc. Pentru ca aluatul să crească frumos, dă flacăra un pic mai mare în primele zece minute, timp în care nu deschizi ușa cuptorului.
Istoria ștrudelului. Cu toate că este asociat cu bucătăria austriacă, ștrudelul este un produs tradițional și în Germania, Olanda și Belgia. Dintre reţete, cea mai veche provine din Viena anului 1696, iar cele mai cunoscute sunt cu umplutură de mere, brânză dulce, cireșe, spanac, varză, dovleac. În trecut, aluatul era preparat de gospodine și se povestește că foile erau atât de subțiri, încât puteai citi ziarul prin ele.
400 g aluat de foitaj
1 piept de pui
1 ceapă de apă
1/4 pachet unt
pătrunjel
cimbru
salvie
ulei
sare
piper
pentru uns:
1 gălbenuș
2 linguri cu lapte
Adaugă comentariu