1. Spală prunele, scoate-le sâmburii și taie-le în sferturi.
2. Frământă repede un aluat din ingredientele de răzătură. Invleste-l in folie si da-l la rece 15 minute, apoi dă-l apoi pe răzătoarea mare.
3. Întinde foaia de aluat, unge-o cu 3 linguri cu unt topit, pune magiunul, presară răzătura, iar deasupra așază sferturile de prune și migdalele măcinate.
4. Rulează ștrudelul cu ajutorul unui prosopel. Așază cu lipitura în jos pe o tavă unsă și tapetată cu făină.
5. Unge ștrudelul cu untul rămas și coace 30-35 de minute. Servește ștrudelele pudrate cu zahăr.
Poza principala
Galerie foto
aluat de foitaj
500 g prune
4 linguri cu unt
4 linguri cu gem de prune
150 g migdale
zahăr pudră
Pentru razatura:
150 g făină
125 g zahăr
120 g unt rece
L-ai pragatit cu umplutura de branza dulce ori sarata sau ai savurat o portie de strudel cu umplutura de dovleac. Dar l-ai incercat pe cel cu prune si migdale?
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu