1. Spală boabele de strugure și zvântă-le într-un prosop de bumbac sau de hârtie. Cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit, îndepărtează partea de la codiță. Pune boabele pregătite astfel în două borcane bine spălate și uscate.
2. Între timp, pune pe foc pentru 10-12 minute oțetul împreună cu celelalte ingrediente, amestecând să se dizolve zahărul.
3. Toarnă lichidul fierbinte peste boabele de strugure, având grijă să îndeși ușor și batoanele de scorțișoară, dar și frunzele de dafin.
4. Lasă descoeprit o oră, cât se mai răcește. Sigilează borcanele cu struguri murati și întoarce-le cu capacul în jos până se răcesc definitiv. Pune-le la rece și servește după 24 de ore.
5. Păstrează borcanele cu struguri murati la rece pentru 4 sau 5 zile.
900 g boabe de struguri roșii
750 ml oțet de vin roșu
450 g zahăr
1 lingură cu boabe de piper negru
1 lingură cu boabe de muștar
1 linguriță cu sare de mare
1 linguriță cu chimen
15 cuișoare
8 frunze de dafin
4 batoane de scorțișoară
Fructele minune ale toamnei
Adaugă comentariu