
Strugurii au o valoare calorică mare (900 kcal/1 kg) și tocmai de aceea sunt considerați un aliment-medicament indicat ca energetic muscular şi nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent şi descongestionant hepatic, diuretic, laxativ, colagog, digestibil. Conţin vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP şi K, potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu. Datorită efectului diuretic, strugurii sunt un bun remediu împotriva unor afecțiuni precum reumatismul, guta, bolile de piele. Demn de reţinut e faptul că strugurele este fructul cel mai bine digerat.
Pachetele de branza de capra si struguri
Inimă mai tare
Datorita resveratrolului conținut de fruct, curele cu struguri (dar şi cele cu must sau cu celebrul pahar cu vin roşu recomandat de francezi) ajută la normalizarea circulaţiei sângelui, scad nivelul colesterolului rău şi-l cresc pe cel bun. Pe scurt, reduc riscul cardiovascular cu 40%, resveratrolul fiind mai eficient decât vitamina E.
Tinereţe fără bătrâneţe
Antioxidanţii conţinuţi de struguri şi, implicit, de semințele lor stopează dezvoltarea celulelor canceroase în diverse stadii, protejându-le în acelaşi timp pe cele sănătoase. Ajută la mai buna funcţionare a creierului şi întârzie îmbătrânirea celulelor, consumul constant de struguri negri prevenind boli degenerative precum maladia Alzheimer. Efectul antiîmbătrânire se datorează procianidinelor, agenți antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternici decât vitamina E şi de 20 de ori mai eficienți decât vitamina C.
Adaugă comentariu