Home » Stufat de caracatita

Stufat de caracatita

  1. Caracatița se taie în bucăți, se spală în câteva ape și se pune într-o cratiță fară apă pe foc. 
  2. Se lasă bucățile de caractița să se gătească în sucul propriu până când vor absori tot lichidul.
  3. Atunci se adaugă oțetul și uleiul.
  4. Se adaugă ceapa, usturoiul, conserva de roșii și vinul.
  5. Se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn iar la final se adaugă 3-4 foi de dafin și boabele de piper.
  6. Se lasă să se gătească la foc mic pentru aproximativ 50 de minute, având grijă să amestecați frecvent pentru a evita lipirea de cratiță.
  7. Se servește caldă cu pătrunjel tocat.

  Credit Foto: Fotolia/ Schwoab

Poza principala

stufat_caracatita.jpg

  • 2 kg caracatiță
  • 1 kg ceapă eșalotă 
  • 6 căței usturoi, pisat
  • 9-10 boabe de piper
  • 1 conservă cu roșii
  • 2 cești ulei 
  • jumătate ceașcă vin roșu
  • jumătate ceașcă oțet
  • foi dafin
  • sare
De la greci direct la tine în bucătărie. Unul din cele mai apreciate preparate pe bază de caracatiță.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.