- Caracatița se taie în bucăți, se spală în câteva ape și se pune într-o cratiță fară apă pe foc.
- Se lasă bucățile de caractița să se gătească în sucul propriu până când vor absori tot lichidul.
- Atunci se adaugă oțetul și uleiul.
- Se adaugă ceapa, usturoiul, conserva de roșii și vinul.
- Se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn iar la final se adaugă 3-4 foi de dafin și boabele de piper.
- Se lasă să se gătească la foc mic pentru aproximativ 50 de minute, având grijă să amestecați frecvent pentru a evita lipirea de cratiță.
- Se servește caldă cu pătrunjel tocat.
Credit Foto: Fotolia/ Schwoab
Poza principala
- 2 kg caracatiță
- 1 kg ceapă eșalotă
- 6 căței usturoi, pisat
- 9-10 boabe de piper
- 1 conservă cu roșii
- 2 cești ulei
- jumătate ceașcă vin roșu
- jumătate ceașcă oțet
- foi dafin
- sare
De la greci direct la tine în bucătărie. Unul din cele mai apreciate preparate pe bază de caracatiță.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments
Adaugă comentariu