1. Curăţăm dovleacul și merele, le tăiem în cubulete și le spălăm cu apă rece.
2. Într-o oală încăpătoare, amestecăm zahărul cu apa și amestecăm pe foc mic până ce zahărul se topește complet. Adăugăm bucățile de dovleac și măr și sucul celor două lămâi. Acoperim și lăsăm să fiarbă 5-6 minute, după care stingem focul și dăm sucul deoparte, ca să se răcească.
3. După ce s-a răcit, mixăm pulpa de dovleac și măr cu un robot sau un mixer vertical, adăugând treptat siropul în care au fiert. Strecurăm sucul, îl turnăm într-o carafă și îl lăsăm la frigider pentru 1-2 ore înainte de a-l servi. Sucul de dovleac cu mere este delicios și foarte sănătos!
Sugestie. Dacă vrei să prepari sucul cu miere, pune pe foc doar apa, cubulețele de dovleac și măr și sucul de lămâie. Mierea o pui la final, înainte de a da le rece, dar nu înainte de a amesteca foarte bine.
Dieta cu dovleac
800 g dovleac (pulpa)
200 g mere
300 g zahăr brun (sau miere)
2 lămâie
600 ml apă
Adaugă comentariu