1. Spală roșiile, îndepărtează-le codițele și taie-le în jumătăți sau sferturi (în funcție de mărimea fructului).
2. Dă-le prin mașina de stors sau la storcătorul de fructe și legume și pune sucul colectat într-o oală cu fundul mai gros.
3. Lasă să fiarbă domol, amestecând să nu se prindă, și lasă să scadă până ajunge la consistența dorită. Adaugă sare după gust (cam o lingură rasă la un litru de suc) și zahăr (o linguriță la un litru de suc), dacă roșiile nu au fost foarte dulci.
4. Pune în cuptorul încins sticlele sau borcanele și încinge-le bine. Toarnă sucul de rosii în recipientele fierbinți, sigilează-le și acoperă cu o pătură. Lasă să se răcească foarte bine (poate dura și 48 de ore), apoi pune-le în cămară.
Poza principala
Galerie foto
Fie că-l folosești la gătit ori într-un cocteil savuros, sucul de roșii este o conservă de iarnă ușor de pregătit și cu beneficii pentru sănătate.
Facebook Comments
Adaugă comentariu