1.Incinge cuptorul. Unge cu unt forma de copt pentru sufleu si tapeteaz-o cu pesmet. Topeste restul de unt si adauga faina.
2.Amesteca usor si desfa compozitia cu lapte, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce a dat cateva clocote, da deoparte si lasa sa se raceasca.
3.Adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, branza sfaramata si asezoneaza cu sare si piper. Incorporeaza albusurile batute spuma si rastoarna compozitia intr-un vas de copt sufleul.
4.Cresteaza deasupra cu un cutit si da sufleul cu branza nobila la cuptorul incins pentru 20-30 de minute, pana ce acesta a crescut suficient si a capatat o culoare aurie. Sufleul cu branza nobila se serveste imediat.
125 g brânză Roquefort
300 ml lapte
4 ouă
60 g unt
60 g făină
1 lingură cu pesmet
sare
Adaugă comentariu