- Răzuiți coaja de la cele două lămâi și stoarceți zeama.
- Dizolvați amidonul într-un amestec din suc și coajă de lămâie.
- Puneți compoziția pe foc și fierbeți la foc mic pentru 1 minut, amestecând continuu.
- Mixați gălbenușurile împreună cu fructoza până obțineți o consistență lipicioasă și încep să se albească.
- Încorporați sucul de lămâie fierbinte, amestecând continuu.
- Puneți vasul pe foc și amestecând tot timpul, lăsați compoziția să fiarbă pentru 2-3 minute.
- Veți obține o compoziție groasă.
- Brânza de vaci mixați-o pentru a obține o consistență fină.
- Adăugați crema de lămâie preparată, continuând să mixați.
- Ungeți cu unt formele pentru sufle și preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Bateți albușurile spumă cu un praf de sare.
- Încorporați spuma în crema inițială, amestecând de jos în sus.
- Turnați compoziția în formele pregătite și gătiți în cuptor pentru 30 de minute.
- Serviți preparatul pudrat cu zahăr pudră.
Credit Foto: Fotolia/Volha Harchychka
Poza principala
- 2 lămâi
- 1 lingură amidon de porumb
- 4 ouă
- 100 g brânză vaci
- 10 g unt
- 1 lingură zahăr pudră
- 50 g fructoză
- sare
Ce spuneți de un desert dulce acrișor, o combinație între lămâie și brânzică de vaci? Parcă sună foarte bine.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu