Deserturi & băuturi

Sufleu cu lamaie

  1. Răzuiți coaja de la cele două lămâi și stoarceți zeama. 
  2. Dizolvați amidonul într-un amestec din suc și coajă de lămâie.
  3. Puneți compoziția pe foc și fierbeți la foc mic pentru 1 minut, amestecând continuu. 
  4. Mixați gălbenușurile împreună cu fructoza până obțineți o consistență lipicioasă și încep să se albească.
  5. Încorporați sucul de lămâie fierbinte, amestecând continuu.
  6. Puneți vasul pe foc și amestecând tot timpul, lăsați compoziția să fiarbă pentru 2-3 minute.
  7. Veți obține o compoziție groasă.
  8. Brânza de vaci mixați-o pentru a obține o consistență fină.
  9. Adăugați crema de lămâie preparată, continuând să mixați. 
  10. Ungeți cu unt formele pentru sufle și preîncălziți cuptorul la 180 de grade. 
  11. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. 
  12. Încorporați spuma în crema inițială, amestecând de jos în sus. 
  13. Turnați compoziția în formele pregătite și gătiți în cuptor pentru 30 de minute. 
  14. Serviți preparatul pudrat cu zahăr pudră. 

 Credit Foto: Fotolia/Volha Harchychka

Poza principala

sufleu_cu_lamaie.jpg

  • 2 lămâi
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 4 ouă
  • 100 g brânză vaci
  • 10 g unt
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 50 g fructoză
  • sare
Ce spuneți de un desert dulce acrișor, o combinație între lămâie și brânzică de vaci? Parcă sună foarte bine.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE