Topeste untul la foc mic, intr-o oala mai mare. Adauga faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de sare si cacaua.
Toarna treptat laptele si amesteca energic pana cand incepe sa fiarba. La final, incorporeaza zaharul si lasa sa se raceasca. Adauga galbenusurile, ciocolata rasa si albusurile batute spuma.
Toarna compozitia astfel obtinuta in forme termorezistente unse cu unt si tapetate cu pesmet.
Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-au racit, presara zahar pudra.
Un sufleu reusit se serveste la maximum 9 minute de la scoaterea din cuptor, altfel se lasa. Inauntru, compozitia trebuie sa ramana cremoasa.
100 g ciocolata, rasa
4 oua
100 g unt
50 g cacao
2 linguri cu faina
200 ml lapte
100 g zahar
3 linguri cu pesmet
sare
Adaugă comentariu