Vegetarian & vegan

Sufleu de dovlecei

Text
Sufleu de dovlecei
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
sufleu_de_dovlecei_img_7787.jpg

Ingrediente

6 dovlecei potriviți
2 linguri cu unt
1 lingură făină
100 g smântână
½ pahar de lapte
2 ouă
100 g brânză
sare

Mod de preparare

Cureți dovleceii și îi pui în apă clocotită cu sare. Apoi îi zdrobești cu o furculiță.

Prepari un sos alb din unt puțin încins, amestecat cu făină și subțiat cu  lapte fierbinte.

După ce se răcește, sosul îl amesteci cu pireul de dovlecei, la care adaugi gălbenușurile, brânza rasă, iar la urmă adaugi albușurile bătute spumă.

Într-un vas de iena, puțin uns cu unt sau margarină, torni compoziția și deasupra torni uniform smântâna și mai presari puțină brânză rasă. Lași focul mic doar un sfert de oră.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE