Cureti conopida, o desfaci in buchetele si o pui la oparit in apa cu sare 5-7 minute, dupa care o lasi la scurs. Lasi conopida sa se raceasca si o zdrobesti pana obtii un piure.
Adaugi galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara si albusurile batute spuma. Pentru copt, ar fi bine sa ai forme mici, rotunde, in care sa pui amestecul de conopida. Daca nu ai forme mici, merge sa pui sufleul si intr-o tava mai mare.
Formele trebuie unse inainte cu unt. Dupa ce pui piureul de conopida in forme, le acoperi cu folie de aluminiu si le asezi in cuptorul preincalzit 20-25 de minute, pana sufleul devine auriu.
Pentru sos, tai salotele foarte fin si le rumenesti in unt, adaugi faina si desfaci cu vin alb. Amesteci usor supa de legume, adaugi smantana, sarea si piperul.
Pui sufleul pe farfurie, pe langa el torni sosul de smantana si decorezi cu frunzulite de verdeata.
Revista FEMEIA.
500 g conopida
4 galbenusuri
sare, piper
nucsoara
4 albusuri
unt
Pentru sos:
2 salote
20 g unt
20 g faina
20 ml vin alb
100 ml supa de legume
100 ml smantana
sare, piper
Adaugă comentariu