- Fierbeți morcovii tăiați în rondele, într-o oală cu apă și sare, pentru 15-20 de minute.
- Când morcovii sunt fierți, pasați-i cu un blender de mână pentru a obține textura unui piure.
- Separați albușurile de gălbenușuri.
- Frecați gălbenușurile peste care adăugați laptele și încălziți amestecul la foc mic, amestecând permanent până când acesta se îngroașă.
- Turnați amestecul obținut peste morcovi și condimentați după gust cu sare, piper, adăugați nucșăara și amestecați.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, ungeți cu unt o forma termorezistentă.
- Bateți albușurile până devin spumă, apoi încorporați amestecul în piure amestecând de jos în sus.
- Turnați sufleul în forma pregătită și introduceți în cuptor pentru 20 de minute.
- Serviți preparatul cald cu smântână lichidă alături de fripturi.
Credit Foto . Fotolia/ softdelusion
Poza principala
- 800 g morcovi
- 3 oua
- 100 ml lapte
- un sfert linguriță nucșoară
- sare
- piper
- 1 lingură ulei de susan
Un sufleu colorat ce poate fi servit ca atare sau ca și garnitră
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu