Home » Sufleu de morcovi

Sufleu de morcovi

  1. Fierbeți morcovii tăiați în rondele, într-o oală cu apă și sare, pentru 15-20 de minute.
  2. Când morcovii sunt fierți, pasați-i cu un blender de mână pentru a obține textura unui piure. 
  3. Separați albușurile de gălbenușuri.
  4. Frecați gălbenușurile peste care adăugați laptele și încălziți amestecul la foc mic, amestecând permanent până când acesta se îngroașă.
  5. Turnați amestecul obținut peste morcovi și condimentați după gust cu sare, piper, adăugați nucșăara și amestecați.
  6. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, ungeți cu unt o forma termorezistentă.
  7. Bateți albușurile până devin spumă, apoi încorporați amestecul în piure amestecând de jos în sus.
  8. Turnați sufleul în forma pregătită și introduceți în cuptor pentru 20 de minute. 
  9. Serviți preparatul cald cu smântână lichidă alături de fripturi.

 Credit Foto . Fotolia/ softdelusion

Poza principala

sufleu_de_morcovi.jpg

  • 800 g morcovi
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • un sfert linguriță nucșoară 
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de susan
Un sufleu colorat ce poate fi servit ca atare sau ca și garnitră
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.