Speli broccoli, il desfaci in buchetele si il oparesti in apa fiarta 5-6 minute. Il lasi sa se scurga bine de apa.
In apa in care a fiert broccoli, pui pastele la fiert cu putina sare, conform instructiunilor de pe pachet sau chiar mai putin, pentru ca se vor mai coace si la cuptor.
Intre timp, topesti untul, torni smantana si lasi sa fiarba la foc scazut 2-3 minute. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara. Scoti pestele din conserva si il scurgi de ulei. Daca sunt bucati, le sfarami.
Clatesti caperele cu apa rece si le scurgi. Pastele, scurse si ele, le amesteci cu broccoli, caperele si sosul de smantana, apoi le pui in forma de sufleu. Peste ele asezi tonul si il indesi cu grija.
Tai mozzarella in feliute subtiri si o adaugi. Mai condimentezi cu sare, piper si nucsoara. Gustul aparte al sufleului este dat de nucsoara proaspat rasa.
Dai la cuptor si lasi la copt pana se topeste mozzarella. Aduci sufleul la masa imediat ce scoti tava din cuptor.
Sursa: Revista FEMEIA.
500 g rigatoni (paste tubulare maricele, zimtate)
1 broccoli potrivit de mare
125 g branza mozzarella
sare, piper
200 ml smantana
1 lingura de unt
4 linguri de capere
1 conserva de ton (fara ulei)
nucsoara data pe razatoare
Comentarii