1. Alege frunzele de spanac, iar după ce le speli in mai multe ape, le tai cozile şi nervurile groase. Toarnă apă într-o oală pe care o pui la foc mediu, o sărezi şi fierbi frunzele de spanac timp de 3-4 minute, până se înmoaie. Scoate frunzele din apă şi fă din ele un piure fin cu blenderul. Fierbe apoi piureul la foc mic circa 10 minute, până se va evapora toată apa din el.
2. Sparge ouăle şi separă albuşurile de gălbenuşuri. Amestecă bine gălbenuşurile într-o crăticioară cu făină , după care toarnă laptele încet, amestecînd mereu cu o lingură de lemn. Amestecul trebuie pus la foc foarte mic , pentru ca atunci când începe să clocotească să fie de îndată luat de pe foc. Adugă piureul de spanac, sărează, piperează şi amestecă din nou.
3. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge uşor cu ulei formele pentru sufleu. Bate albuşurile până când ajung o spumă tare, şi incorporează-le în amestec. Pune totul la cuptor timp de circa 35-40 de minute, pentru ca sufleul să crească. Cel mai bine este ca sufleul să fie servit imediat!
600g spanac proaspăt
3 ouă
25 g făină
250 ml lapte degresat
1 linguriţă cu ulei de porumb sau de floarea-soarelui
sare şi piper măcinat
Adaugă comentariu