Sufleu de spanac

  1. Pregătiți frunzele de spanac, spălându-le în mai multe ape.
  2. Puneți o oală cu o cantitate mare de apă la încălzit, iar când aceasta atinge punctul de fierbere, adăugați frunzele de spanac. 
  3. Închideți focul, acoperiți vasul cu un capac și lăsați frunzele să se opărească pentru câteva minute, până când spacul se înmoaie. 
  4. Scurgeți spanacul de excesul de apă și pasați frunzele cu un blender până la obținerea unui piure cremos. 
  5. Fierbeți piureul obținut pentru aproximativ 10 minute, la foc mic.
  6. Separați gălbenușurile de albușuri.
  7. Frecați gălbenușurile cu făina, puneți vasul pe foc mic și încorporați laptele amestecând permanent.
  8. Încorporați piureul de spanac și potriviți cu sare și piper după gust.
  9. Preîncăzliți cuptorul la 180 de grade. 
  10. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. 
  11. Încorporați-le în amestecul de spanac, amestcând de jos în sus.
  12. Turnați compoziția în forme unse cu ulei în prealabil.
  13. Coaceți pentru 35 de minute.
  14. Serviți preparatul cald. 

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

sufleu_spanac.jpg

  • 600 g spanac proaspăt
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 25 g făină
  • 1 lingură ulei 
  • sare
  • piper 
Pregătit pentru o petrecere ca aperitiv sau pentru micul dejun, acest preparat este nutritiv și cu un conținut mic de calorii.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE