- Pregătiți frunzele de spanac, spălându-le în mai multe ape.
- Puneți o oală cu o cantitate mare de apă la încălzit, iar când aceasta atinge punctul de fierbere, adăugați frunzele de spanac.
- Închideți focul, acoperiți vasul cu un capac și lăsați frunzele să se opărească pentru câteva minute, până când spacul se înmoaie.
- Scurgeți spanacul de excesul de apă și pasați frunzele cu un blender până la obținerea unui piure cremos.
- Fierbeți piureul obținut pentru aproximativ 10 minute, la foc mic.
- Separați gălbenușurile de albușuri.
- Frecați gălbenușurile cu făina, puneți vasul pe foc mic și încorporați laptele amestecând permanent.
- Încorporați piureul de spanac și potriviți cu sare și piper după gust.
- Preîncăzliți cuptorul la 180 de grade.
- Bateți albușurile spumă cu un praf de sare.
- Încorporați-le în amestecul de spanac, amestcând de jos în sus.
- Turnați compoziția în forme unse cu ulei în prealabil.
- Coaceți pentru 35 de minute.
- Serviți preparatul cald.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 600 g spanac proaspăt
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- 25 g făină
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Pregătit pentru o petrecere ca aperitiv sau pentru micul dejun, acest preparat este nutritiv și cu un conținut mic de calorii.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu