1.Opărește spanacul, curăţat și spălat, în apă cu sare. Când este gata, scurge-l și toacă-l fin.
2.Separat, înfierbântă într-o cratiţă o lingură de unt, rumenește puţin făina, apoi adaugă spanacul, amestecând încontinuu ca să nu se prindă. La final, adaugă treptat smântâna.
3.Ia de pe foc, iar când s-a răcorit, încorporează gălbenușurile pe rând, apoi albușurile bătute spumă tare. Unge cu unt formele de sufleu, toarnă compoziţia și dă la cuptor, la foc potrivit. După 45 de minute, sufleul este gata.
Poza principala
Galerie foto
1 kg spanac frunze
2 linguri cu unt
1 linguriţă cu făină
3 ouă
1 ceșcuţă cu smântână
sare
Pretentios, dar rafinat.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu