- În cazul în care șunca are nevoie de înmuiere, ocupați-vă de acest lucru cu 1 zi înainte de preparare. Întrebați la măcelărie atunci când cumpărați carnea.
- Dacă trebuie înmuiată, acoperiți șunca cu apă rece și lăsați-o la macerat în frigider pentru 24 de ore, având grijă să schimbați apa de două ori.
- Scurgeți șunca de apă și așezați-o într-o tigaie.
- Turnați berea de ghimbir, frunzele de dafin, cuișoarele, boabele de ienibahar și piperul.
- Completați cu apă cât să acoperiți carnea.
- Plasați tigaia pe foc domol, acoperind-o cu un capac și lăsați-o să se gătească pentru 2 ore și jumătate, completând cu apă dacă este necesar.
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Cu un cuțit eliminați grăsimea de la suprafață și transferați-o într-o tigaie.
- Amestecați ghimbirul împreună cu gemul de caise și masați bucata de șuncă.
- Gătiți pentru 1 oră în cuptor, timp în care va căpăta o culoare aurie și sclipitoare.
- Serviți preparatul cald.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 4-5 kg șuncă afumată cu os
- 2 sticle cu bere de ghimbir
- 2 frunze de dafin
- 6 boabe de ienibahar
- 6 boabe piper negru
- 30-40 cuișoare
- 1 linguriță ghimbir
- 340 g gem caise
Surprinde-te chiar și pe tine cu o friptură inedită pentru un eveniment deosebit.
Numar de portii
15-20
Facebook Comments
Adaugă comentariu