1. Incalziti untul si uleiul intr-o cratita. Caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati usturoiul si ghimbirul si caliti pentru inca 1 minut.
Adaugati morcovul, calind pentru 3 minute. Puneti chimionul si garam masala, amestecati si continuati sa caliti pentru 2 minute, pana simtiti toate aromele cum se intrepatrund.
2. Turnati zeama de legume si lintea si aduceti la fierbere. Fierbeti pentru 2 minute, apoi micsorati focul, acoperiti si mai fierbeti pentru 35 de minute. Amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. De indata ce lintea este fiarta, opriti focul si folositi-va de un blender sau robot de bucatarie pentru a pasa intreaga compozitie. Asezonati supa crema de morcov dupa gust si serviti cu paine prajita. In zilele de post, aceasta supa ar putea fi alegerea potrivita.
10 g unt
10 ml ulei
1 ceapa mica, tocata
1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
5 g ghimbir
400 g morcovi, curatati si dati pe razatoare
5 g chimion pisat
15 g garam masala
750 ml zeama de legume
250 g linte rosie
paine prajita, pentru servire
Adaugă comentariu