Home » Supe și ciorbe » Supa crema cu creveti
Supe și ciorbe

Supa crema cu creveti

  1. Decorticați creveții și spălați-i în apă rece.
  2. Așezați capetele și crustele într-o tavă de cuptor și coaceți pentru 30 de minute la 150 de grade, păstrând 8 creveți pentru garnitură. Restul creveților ăi puteți folosi pentru un alt preparat, la această rețetă ne vom folosi de cozi.
  3. Tocați morcovul, ceapa și apio mărunt.
  4. Căliți-le în unt până când se înmoaie.
  5. Adăugați crustele creveților, pasta de tomate și foaia de dafin.
  6. Turnați vinul alb și supa de pește.
  7. Aduceți în punctul de fierbere și după aproximativ 5 minute adăugați orezul.
  8. Lăsați să fiarbă pentru 30 de minute, apoi treceți supa printr-o strecurătoare.
  9. Asezonați cu sare și boia după gust.
  10. Adăugați smântână și plasați pe aragaz până atinge punctul de fierbere.
  11. Condimentați cei 8 creveți cu sare și piper, apoi trageți-i la tigaie în ulei de măsline.
  12. Serviți supa caldă cu creveți prăjiți și smântână.

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

supa_crema_cu_creveti.jpg

  • 1 kg creveți mari ( întregi )
  • 1 morcov
  • 1 apio
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 60 g orez basmati
  • 2 linguri pastă tomate
  • 150 ml vin alb
  • 1,5 l supă pește
  • 100 ml smântână
  • 50 g unt
  • 1 foaie dafin
  • 2 fire cimbru proaspăt
  • 1 vârf cuțit boia
  • sare

  Garnitură: 

  • 8 creveți
  • sare
  • piper
  • ulei măsline
Supă cremă cu creveți, o rețetă interesantă și incredibil de aromată.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE