- Decorticați creveții și spălați-i în apă rece.
- Așezați capetele și crustele într-o tavă de cuptor și coaceți pentru 30 de minute la 150 de grade, păstrând 8 creveți pentru garnitură. Restul creveților ăi puteți folosi pentru un alt preparat, la această rețetă ne vom folosi de cozi.
- Tocați morcovul, ceapa și apio mărunt.
- Căliți-le în unt până când se înmoaie.
- Adăugați crustele creveților, pasta de tomate și foaia de dafin.
- Turnați vinul alb și supa de pește.
- Aduceți în punctul de fierbere și după aproximativ 5 minute adăugați orezul.
- Lăsați să fiarbă pentru 30 de minute, apoi treceți supa printr-o strecurătoare.
- Asezonați cu sare și boia după gust.
- Adăugați smântână și plasați pe aragaz până atinge punctul de fierbere.
- Condimentați cei 8 creveți cu sare și piper, apoi trageți-i la tigaie în ulei de măsline.
- Serviți supa caldă cu creveți prăjiți și smântână.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 1 kg creveți mari ( întregi )
- 1 morcov
- 1 apio
- 1/2 ceapă galbenă
- 60 g orez basmati
- 2 linguri pastă tomate
- 150 ml vin alb
- 1,5 l supă pește
- 100 ml smântână
- 50 g unt
- 1 foaie dafin
- 2 fire cimbru proaspăt
- 1 vârf cuțit boia
- sare
Garnitură:
- 8 creveți
- sare
- piper
- ulei măsline
Supă cremă cu creveți, o rețetă interesantă și incredibil de aromată.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu