1. Toacă mărunt ceapa și călește-o 3-4 minute. Adaugă albiturile date pe răzătoare. Lasă-le pe foc trei minute.
2. Pune bucheţelele de conopidă și sărează. Toarnă aproximativ patru căni cu apă. Fierbe totul 15 minute, apoi adaugă cartoful tăiat în cubuleţe. Ţine acoperit, la foc moderat, un sfert de oră.
3. Pasează supa cu mixerul. Ca să fie mai limpede, strecoar-o. Servește supa-cremă de albituri fierbinte, cu un praf de piper negru și crutoane.
SUGESTIE. Ca supa să aibă un gust mai intens, adaugă 2-3 ciuperci când căleşti legumele!
Fasole bătută cu boia
Poza principala
Galerie foto
1 conopidă
2 cepe
2 rădăcini de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac mare
1 ţelina
1 cartof
ulei
sare
piper
pătrunjel
Supă cremă de dovlecei (de post)
Hranitoare si plina de vitamine, supa-crema de albituri este o alegere gustoasa pentru pranz sau cina.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu