1. Coace ardeii (pe plită ori în tavă, la cuptor), apoi lasă-i cu sare, acoperiți, pentru un sfert de oră. Curăță-i de coji, semințe și cotoare și pune-i într-un vas.
2. Sotează ceapa și usturoiul tocate într-o linguriță cu unt, iar când a devenit sticloasă adaugă legumele tăiate bucăți, apoi toarnă 500 ml apă, pune un praf de sare și lasă să dea câteva clocote.
3. Când legumele sunt fierte, scoate-le cu o sită și pune-le într-un blender împreună cu ardeii copți curățați (cu tot cu sosul pe care-l lasa).
4. Mixează de câteva ori și diluează cu apa în care au fiert legumele. Adaugă iaurtul bine scurs, potrivește gustul de sare și adaugă, în funcție de preferințe, un praf de chili (dacă-ți place gustul picant) ori 1-2 lingurițe cu oțet balsamic (dacă-ți place gustul mai acrișor).
5. Serveste cu busuioc proaspat.
1 kg de ardei (roșii, galbeni, portocalii)
1 ceapă
1 morcov
½ țelină
2-3 roșii
1 cățel de usturoi
1-2 borcănele iaurt
busuioc
unt
sare
Adaugă comentariu