1.Spală ardeii, șterge-i cu un șervet absorbant, după care îndepărtează cotorul și semințele și taie-i în bucăți mari.
2.Separat, taie ceapa mărunt și călește-o în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă ardeii și după 1-2 minute stinge cu supa de legume. Pune crenguțele de oregano, presară un praf de sare și lasă să fiarbă timp, la foc mic, 25 minute.
3.Îndepărtează crenguțele de oregano și pasează totul cu blenderul. Potrivește gustul supei crema cu sare și oțet. Servește supa-crema de ardei grasi fierbinte cu rondele de măsline puțin sos pesto.
Credit foto: Photoland/Profimedia
1 kg ardei grași
2 cepe
1 cățel de usturoi
600 ml supă de legume
100 g măsline umplute cu ardei
3-4 crenguțe de oregano
2 linguri cu sos pesto
3 linguri cu ulei de măsline
1 lingură cu oțet balsamic
piper cayenne
sare
Adaugă comentariu