Untul se topește într-o oală mare în care se adaugă ceapa tocată.
Sotați 5 minute dupa care adăugați țelina și prazul. Dupa înca 5 minute adaugați usturoiul.
Puneți în oala cartofii dulci, supa de pui, batonul de scorțișoară și nucșoara.
Se lasă la foc mic pâna când cartofii devin fragezi, în aproximativ 20 minute.
Scoateți batonul de scorțișoară, iar cu ajutorul unui blender vertical mixați supa.
Adaugați smântâna, laptele și siropul de arțar în supă.
Condimentați cu sare și piper dupa gust. Serviți cu frunze de țelină deasupra!
Sursa foto: Thinkstock/ getty images
2 linguri unt
150 g ceapă tocată
2 batoane țelină apio
1 praz
4 cartofi dulci mărime medie
800 ml supă lichidă
de pui sau legume
1 baton scorțișoară
un sfert linguriță nucșoară
160 ml frișcă
160 ml lapte
2 linguri sirop arțar
sare
piper
frunze de țelină tocate
Adaugă comentariu