Fierbi cartofii in coaja. Verifici cu o furculita daca sunt bine fierti. Scurgi apa in care au fiert, ii lasi sa se raceasca si ii cureti de coaja. Cu ajutorul unei prese, faci un piure.
Dai in clocot zeama (supa) de legume si incet-incet, \ncorporezi piureul de cartofi. Amesteci plantele aromatice cu smantana, condimentezi cu sare si piper si adaugi compozitia in supa. Tai ceapa rosie julienne.
Topesti 1 lingura de unt intr-o tigaie si calesti ceapa pana devine maronie. Pui supa-crema de cartofi in castronele si o decorezi cu putina ceapa prajita. La aceasta supa crema, sarea si piperul sunt plantele aromatice.
Poti folosi patrunjel, frunze de telina, hasmatuchi, maghiran, rozmarin, tarhon, cimbru si busuioc. Toate se potrivesc de minune cu supa de cartofi. Daca nu-ti place ceapa prajita, serveste supa cu crutoane.
Supa crema de branza cu creveti
Sursa: Revista FEMEIA.
600 g cartofi albi mai fainosi
6 linguri de plante aromatice proaspete tocate fin
3 cepe rosii mari
unt
1 l supa de legume
sare, piper
125 ml smantana (alege una cu mai multa grasime, e mai dulce)
Adaugă comentariu