Home » Supe și ciorbe » Supa crema de cartofi cu lapte vegetal
Supe și ciorbe

Supa crema de cartofi cu lapte vegetal

Foto
Thinkstock/ getty images
O rețetă simplă va fi întotdeauna și foarte gustoasă.
supa_crema_de_cartofi.jpg

Dificultate : ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi ( pentru fiert )
  • 1 morcov
  • 1/2 fir praz
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 600 ml lapte vegetal
  • 70 g ulei cocos
  • sare
  • piper măcinat
  • 8 felii pâine
  • sare ( pentru crutoane )

Modalitate de preparare:

  1. Curățați prazul, cartofii și restul legumelor.
  2. Adăugați într-o oală morcovul și prazul tocate mărunt împreună cu uleiul de cocos și căliți la foc potrivit.
  3. Adăugați cartofii și apă atât cât să acopere legumele, precum și tot laptele vegetal ( orez/ ovăz/ cocos )
  4. Lăsați supa să fiarbă până când cartoful s-a înmuiat.
  5. La final adăugați cimbru și treceți supa prin blender pentru a obține o textură cremoasă.
  6. Potriviți gustul cu sare și piper.
  7. Eliminați coaja feliilor de pâine și tăiați miezul în cuburi.
  8. Coaceți în cuptor cuburile, adăugând un praf de sare.
  9. Serviți supa caldă cu crutoane crocante și aromate.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.