Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supa crema de ciuperci, reteta lui Jamie Oliver

Foto
Thinkstock/ getty images
Ciuperca sau proteina vegetarianului combinată într-o supă delicioasă. Află de la Jamie Oliver cum să pregătești cea mai aromată supă cremă de ciuperci!
supa_ciuperci_jamie_oliver.jpg

Dificultate: ușăr

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente: 

  • 2 cepe
  • ulei de măsline
  • 1 cub concentrat supă de pui/ legume
  • 1/2 legătură cimbru
  • 2 căței usturoi
  • 4 ciuperci portobello mari
  • 100 g orez basmati
  • 1 lingură smântână slabă
  • 1 linguriță ulei de trufe 

 Ingrediente pentru cruste:

  • 8 ciuperci cultură
  • 1 pâine ciabatta
  • 1 cățel usturoi
  • 1 măr
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 lămâie
  • 50 g brânză Stilton
  • 1 mână nuci

 Modalitate de preparare: 

  1. Tăiați cepele mărunt, apoi căliți-le într-o cratiță cu ulei de măsline.
  2. Sfărâmați deasupra cubul concentrat de supă, adăugați un praf de sare și piper, frunzele de cimbru și 2 căței de usturoi nedecojiți, zdrobiți în presă.
  3. Desprindeți tulpinile ciupercilor brune și așezați pălăriile pe tigaia-grătar, întorcându-le când sunt rumenite.
  4. Rupeți în bucăți tulpinile rămase și ciupercile portobello, apoi adăugați-le în oala cu ceapă, împreună cu orezul, lăsându-le să se căleasc timp de câteva minute.
  5. Turnați deasupra 1 litru de apă clocotită și fierbeți totul acoperit.
  6. Tăiați pe diagonală 4 felii de pâine ciabatta și adăugați-le în tigaia grătar.
  7. Când s-au rumenit pe ambele părți, frecați-le cu un cățel de usturoi dat pe din două.
  8. Radeți mărul și amestecați-l cu pătrunjelul tocat și cu puțină zeamă de lămâie.
  9. Aranjați ciupercile brune pe pâinea prăjită, presărați deasupra brânza Stilton și nucile mărunțite în prealabil, apoi lăsați-le sub grătarul cuptorului până când se topește brânza.
  10. Folosind un blender vertical, pasați supa cât să ajungă la consistența dorită, apoi asezonați-o după gust și picurați deasupra smântâna și uleiul de trufe.
  11. Serviți cu pâinea prăjită cu ciuperci și brânză, garnisită cu pătrunjel.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE